Tornázz velem, Richer Évivel

Mozgás, egészség kezdőknek, haladóknak, fiataloknak, időseknek, kismamáknak, nagymamáknak, cérnáknak és husiknak is. Óráimon mindenkit nagy szeretettel várok!

 

Kapcsolat Felvételi Űrlap

Testformálás, izomfejlesztés

A testformálás területén 2 fő alakváltoztatási irány létezik:

  • fogyasztás, ami a zsírpárnák csökkentését jelenti
  • izomzat tömegének növelése (csakis arányos mértékben!)

Fontos kiegészítői nem csak a testformálásnak, hanem az egészséges életnek is a testtartást javító tornák és technikák (pl. Pilates)

A szabadidő-sportoló nők döntő többsége retteg attól, hogy erőfejlesztő gyakorlatai során nagyméretű, férfias izomzatot építhet fel, ezért inkább kerüli az ilyen edzéseket. Ez a félelem alaptalan, hiszen az izomzat jelentős növekedése csak nagyon hosszú és kemény edzésmunka eredménye lehet. A heti 1-2 alkalommal végzett óvatos erősítő munka után senki sem fog reggel arra ébredni, hogy hatalmas izomzata nőtt az éjszaka. A női test zsír- és izomszövet arányában, valamint hormonháztartásában is eltér a férfiakétól és ez határt szab az „izmosodásnak”. A szemmel is látható izomnövekedés csak hosszú hónapok (4-6 hónap) munkájának eredménye lehet, tehát az esetleges kedvezőtlen változásokat időben, az edzésterv változtatásával a kívánt irányba módosíthatjuk.

 

tartalomjegyzék